Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Praznično voščilo

Objavljeno: 21. december 2018, od: Klavdija Paldauf
Praznično voščilo

Naj bodo prihajajoči praznični dnevi polni upanja,
trenutkov sreče, veselja, miru in zadovoljstva,
posuti z drobnimi pozornostmi in dobrimi željami.

Srečno 2019!

Preberi celotno novico

Dan odprtih vrat Stanovanjske skupine Veržej

Objavljeno: 01. december 2018, od: Klavdija Paldauf
Dan odprtih vrat Stanovanjske skupine Veržej

»Korak k nam«

»Na Zemlji veliko ljudi živi,
v vsaki vasici par hišic leži.
Pri Muri pa bela hiša stoji,
v njej stanovanjska skupina Veržej živi.«
(otroci SSV)

Stanovanjska skupina Veržej je odprla svoja vrata.

Preberi celotno novico

Ponedeljki s psičko Elli

Objavljeno: 05. november 2018, od: Klavdija Paldauf
Ponedeljki s psičko Elli

Ne pravijo zastonj, da je pes človekov najboljši prijatelj. Seveda tega ne mislimo dobesedno, a v tej misli se skriva veliko resnice. Živali igrajo v našem življenju pomembno vlogo, nas spremljajo, nam na svoj način prisluhnejo, nudijo nam toplino in nas obenem naučijo sprejemanja odgovornosti. Sprejmejo nas takšne kot smo, z vsemi našimi posebnostmi in pomanjkljivostmi. Psa prav nič ne zanima, ali smo dobili negativno oceno. Zaradi nje nas ne obsoja, k nam se stisne enako kot takrat, ko smo ocenjeni z odlično. Preberi celotno novico

Zahvala za medgeneracijsko sodelovanje

Objavljeno: 20. oktober 2018, od: Klavdija Paldauf
Zahvala za medgeneracijsko sodelovanje

Medgeneracijsko sodelovanje otrok Vzgojnega doma Veržej in starostnikov, ki bivajo v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni zelo uspešno poteka že vrsto let. Otroci in starostniki v medsebojnem sodelovanju skrbijo in dvigajo kakovost življenja drug drugemu.
Za večletno sodelovanje smo v oktobru 2018 prejeli zahvalo Doma starejših občanov Gornja Radgona.

Preberi celotno novico

Likovno druženje v Višnji Gori

Objavljeno: 04. oktober 2018, od: Klavdija Paldauf

4. oktobra 2018 je potekalo že tradicionalno likovno druženje v Višnji Gori, ki se udeležijo otroci in mladostniki iz skoraj vseh vzgojno-izobraževalnih zavodov, mladinskih domov, stanovanjskih skupin in prevzgojnega doma. Poteka po starostnih kategorijah. Likovno druženja sta letos obiskala Žan P. in Larisa Š. Tematika likovnega druženja je bila vezana na “Poetičen izraz gospe Mihaele” in “Slikovitost Zajčeve vile z okolico”. Pri iskanju ideje za ustvarjanje […]

Kostanjev piknik 2018

Objavljeno: 03. oktober 2018, od: Klavdija Paldauf
Kostanjev piknik 2018

Mladostniki in vzgojitelji smo se zbrali 27. septembra na našem tradicionalnem kostanjevem pikniku. Dobra volja (te nikoli ne zmanjka), super organizacija  (hvala 4. skupini), vesele igre (vsaka skupina je pripravila po eno) ter jesenske dobrote (kostanji, pajani krüh in jabolčna pita) so bili razlog, da smo preživeli čudovit jesenski popoldan.

Preberi celotno novico

Miholov sejem 2018

Objavljeno: 30. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Miholov sejem 2018

V nedeljo, 30. septembra 2018 je na dvorišču Centra DUO v Veržeju potekal 7. Miholov sejem, na katerem so se predstavile različne rokodelske dejavnosti, lokalna kulinarika ter dejavnosti posameznih društev in skupin.

Tam se je predstavljala tudi naša Enota Dom. Otroci so na stojnici ponujali doma pripravljeno vodo z okusom mete in limone ter “pajani krüh” – na ognju popečen kruh, ki ga namažemo s česnom in zaseko.

Preberi celotno novico

Raziskovalna nedelja

Objavljeno: 29. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Raziskovalna nedelja

Nedelja je bil prav poseben dan. Andriy, Klemen in Gašper smo z vzgojiteljem Borisom šli na izlet s kolesi. Poimenovali smo ga raziskovalna nedelja. Popoldan je minil hitro in zanimivo.

Preberi celotno novico

Pohod na Jeruzalem

Objavljeno: 27. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Pohod na Jeruzalem

Spet se je v naših krajih pokazala jesen. Grozdje je dozorelo, drevje se počasi barva v jesenske barve. Te dni pa nam je bilo tudi vreme naklonjeno s toplimi in prijetni temperaturami, zato smo 27. septembra izkoristili za naš tradicionalni jesenski pohod na Jeruzalem. Otroci in vzgojitelji smo se med vinogradi povzpeli na vrh hriba, kjer nas je najprej dočakal čudovit pogled na okolico ter zaslužena malica.

Preberi celotno novico

Krpanov pohod 2018

Objavljeno: 20. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Krpanov pohod 2018

20. septembra 2018 so se mladostniki skupaj z vzgojiteljema Primožem in Branko udeležili Pohoda po Krpanovi poti, ki ga organizira Zavod za vzgojo in izobraževanje Logatec, kjer se mladi iz slovenskih zavodov podajo na pot, ki jo je nekdaj prehodil tudi Martin Krpan. Preberi celotno novico

Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.