Nekaj učencev nas obiskuje čebelarski krožek, pri katerem se učimo o čebelah in čebelarstvu. Pet nas je šlo na Državno tekmovanje mladih čebelarjev v Pivko. Tam sva Martin in jaz v nižji stopnji dosegla bronasto priznanje, Jure je v srednji stopnji dobil bronasto, Niki in Kevin pa na višji celo zlato priznanje. Po zaključenem tekmovanju smo vsi udeleženci dobili kosilo in za sladico medeni sladoled, posut s cvetnim prahom. Medtem, ko smo čakali na rezultate, smo šli na ogled presihajočih jezer v bližini Pivke. Vsak tekmovalec je dobil hranilnik v obliki panja in sadiko lipe, ki si jo lahko posadimo doma. Nekaj lip smo vzeli, da jih bomo posadili pri zavodu.
Z Nikijem sva en teden pozneje bila tudi na prireditvi 7. svetovnega dneva čebel v Beltincih, kjer so veliko govorili o pomenu čebel za opraševanje in pridnosti čebelarjev, ki skrbijo zanje.
Tudi čebele iz naših dveh čebeljih družin so pridne, zato smo lahko letos spet točili med. Pri tem smo se zelo zabavali in sladkali. Za naši čebelji družini skrbi g. Novak, čebelar iz ČD Veržej, v okviru katerega deluje tudi naš krožek. Na njihovem dnevu odprtih vrat smo krožkarji izdelovali sadilne kroglice, v katerih so bila semena sončnic. Zemljo zanje in seme sončnic nam je podarilo podjetje Hofer. Sadilne kroglice smo potem podarjali obiskovalcem, ki so jih lahko doma posadili.
Člani čebelarskega krožka skrbimo tudi za gredico z medovitimi rastlinami, ki je zasajena ob zavodu, zato, da jih lahko obiskujejo čebele. Pri krožku je vedno zabavno in sladko, poleg tega pa se veliko naučimo o čebelah in naravi.

Anja H.

Nekaj letošnjih fotografij najdete v fotogaleriji >>> ČEBELARSKI KROŽEK

Dostopnost