Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Čebelice

Čebelarski krožek Veržej

V čebelarskem krožku sodeluje do osem otrok različnih starosti.

Namen projekta je, da otroci spoznajo, uvidijo povezavo oz. odnos med človekom, čebelo in naravo. Otrokom je to nekaj novega, zanimivega in nekaj, kar vpliva na naše okolje. Zanima jih opraševanje rastlin, predelava sadja in čebeljih produktov, kot so: med, vosek, cvetni prah,… S tem namenom nam je naš zavod omogočil lastni čebelnjak. Prav tako nam je s stani zavoda omogočen vsakoletni projekt » Čebelica na Kozjaku«, kjer otroci dejansko spoznajo sožitje čebel in narave. Projekt vključuje različne dejavnosti: medsebojno druženje, samostojno pripravo hrane, družabne igre, obiske sosednjih krajev in spoznavanje njihovih zanimivosti. Za popestritev pa nam okoliški lovec razkaže še     lovišča.

Cilj projekta  »Čebelica na Kozjaku« je druženje otrok v drugačnih okoliščinah, brez sodobne tehnologije ter spoznavanje posameznikove osebnosti oz. sprejetje njegove drugačnosti.

Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.