Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Mura

Doživljajsko-pedagoški projekt Mura ima pri nas najdaljšo tradicijo.  S par prekinitvami (vremenske razmere), se ga izvaja že več kot dve desetletji… Kot že ime pove, gre za spust po reki Muri, ki traja šest dni. Muro preveslamo od Gornje Radgone pa vse do izliva v reko Dravo na Hrvaškem. Celoten spust je v samooskrbi – od nabave do priprave hrane

. Otroci se (na)učijo odgovornosti ter spoštovanja narave, ki v nepredvidljivi Muri kaže vso svojo moč. Tudi divjina pri reki je nemalokrat povsem nedostopna s kopnega… In ravno tem je največji vzgojni moment naše pustolovščine – naučiti se moramo dihati kot eno, le tako smo kos mogočni naravi. Pot nas vodi preko tujih držav (Hrvaška, Madžarska), zato se soočamo z drugimi jeziki in kulturami – in vedno naletimo na prijazne ljudi.

Taborni ogenj ter spanje v šotorih sta večerna sprostitev, ki se je otroci najbolj veselijo. Ker je Mura uvertura v novo šolsko leto, vzgojitelji-spremljevalci skozi le-to opažamo edinstven stik z otroki, s katerimi smo “preživeli” še eno Muro.

Fotogalerijo Mura nas zrdužuje si lahko ogledate tukaj!

Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.