Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Dragi odpustniki!

Zgolj še nekaj dni vas loči od zaključka vaše osnovnošolske poti. Nekateri od vas ste veseli in srečni, da ste tudi vi prišli do sem. Nekateri občutite strah in zaskrbljenost pred prihodnostjo, tretji ste morda celo žalostni, da se eno obdobje vašega življenja zaključuje. Najverjetneje pa so se vsa omenjena čustva, vsaj v drobcenem odtenku, prikradla v doživljanje vsakega izmed vas. In zdi se, da je čisto prav tako.

Kačji pastirji
Še posebej zato, ker je bila vaša pot življenja v marsičem drugačna od osnovnošolcev na ostalih, »normalnih« osnovnih šolah.

Še posebej zato, ker ste v nekem trenutku te poti svojega življenja prišli do točke, ko enostavno ni šlo več naprej… Zaradi takšnih in drugačnih dogodkov.

Še posebej zato, ker ste del svoje poti morali prehoditi sami, daleč stran od svojih najdražjih.

In ko imamo sedaj v mislih vsakega izmed vas, ki odhajate, nas preveva občutek zadovoljstva, ponosa in hvaležnosti, da smo lahko, kot vaši vzgojitelji, bili del te vaše poti.

Prav zato si včasih lastimo to pravico, da vam pravimo, da ste tudi »naši otroci«. Da vas imamo… In kot pravi Pam Brown je imeti otroke tako, kakor da bi sejal seme iz neoznačenega zavojčka. Domnevaš, da boš dobil marjetice, namesto tega pa zrastejo orhideje, vrtnice, slak, sončnice… Toda vse lepe. Tako kakor ste lepi vi.

Zrasli ste v čudovite mlade ljudi, ki jim želimo vse dobro – posebno dar, da bi zmogli pozabiti hude stvari. Učite se iz bridkosti in napak. Nato pojdite naprej. Predvsem pa vam želimo poguma, kajti pogumni ljudje zaupajo in verjamejo vase. In ne pozabite, da se vedno zgodi tisto, v kar resnično verjamete.

Želimo vam, da bi zmogli in znali uporabiti vse svoje znanje in izkušnje, ki ste jih doživeli do sedaj in da bi vaša pot življenja potekala tako, kot ste si jo začrtali.

Prepričani smo, da imamo vsi sposobnost, da doživimo vsaj eno dogodivščino. A ne pozabite, da je tista prava, velika dogodivščina to, da se vsi brez izjeme iz dneva v dan soočamo s svojo odgovornostjo. Želimo vam moči, ljubezni in zaupanja vase, da bi bili tej dogodivščini kos kar največ dni svojih mladih življenj.

Vse dobro!

Vaši vzgojitelji

Objavljeno: 14. junij 2018, od: Klavdija Paldauf
Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.