Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Festival Igraj se z mano

V petek, 2.6.2017 smo se v Radljah ob Dravi udeležili mednarodnega festivala Igraj se z mano. Nina, lukaš, Leon in Zala so se predstavili kot skupina “breztreme”, ki je nastopila s plesno točko in retro igralnico, v kateri smo pokazali nekatere stare igre, npr. kamenčkanje, igra z žogo OEM, prepletanje vrvice, limbo ipd.

Ostalo pa naj povedo vtisi otrok in fotografije…

Prejšnji teden smo imeli vsak dan vaje za plesni nastop in pripravili plakat za stojnico, ker smo v petek,   2. 6. 2017 jaz, Zala, Lukaš in Leon s socialno delavko Vido in vzgojiteljico Natalijo šli v Radlje na festival Igraj se z mano. Vozili smo se približno dve uri in po poti poslušali glasbo, se veliko smejali in slikali.

Tam smo najprej dobili malico in si uredili našo stojnico. Obesili smo naše plakate in potem vabili obiskovalce, da se nam pridružijo pri kakšni igri in se ob tem še česa naučijo. Malo nas je bilo pri tem sram, a nas je vzgojiteljica vzpodbujala in nam povedala, da nas ni potrebno biti sram. Vsak je imel svojo nalogo. Zala je imela pingvine ter dlani in vrvico, jaz pa Limbo in tik-tak-tok.

Leon je imel kolebnico in igro kamenčkanje, Lukaš pa OEM. Potem smo imeli plesni nastop. Ker se je naša skupina imenovala »breztreme«, nas na nastopu  ni bilo tako strah. Po nastopu smo nadaljevali z našimi igrami na stojnici, jedli palačinke ter se zelo zabavali. Lahko smo tudi šli pogledat, kaj so ustvarjali in pripravili na ostalih stojnicah.

Na eni stojnici je bila tudi moja prijateljica Jožica, s katero sva se že dolgo nazaj spoznali na morju v Punatu. Po malici nas je socialna delavka Vida odpeljala domov.

Ta dan je bil namenjen temu, da bi uživali, se veselili in veliko družili. Meni je bilo zanimivo in lepo, zato upam, da bom drugo leto lahko tudi šla.

Nina L.

 

Objavljeno: 02. junij 2017, od: Klavdija Paldauf
Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.