Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

8. Festival talentov

V torek, 21.6. 2016 smo se udeležili 8. Festivala talentov z mednarodno udeležbo, ki ga prireja OŠ Črenšovci. Med več kot 50 različnimi predstavitvami iz 22 različnih šol smo tudi mi predstavljali svoj talent – naše glasilo Razmišljanja.
Soustvarjamo ga vsi, vsak izmed nas na svoj način. Nekateri razkrijejo kako svojo skrivnost, drugi svoje misli, želje, svoj notranji svet. Svoja doživetja, izkušnje, preizkušnje, občutke in spomine izlijemo na papir, vsak na svoj način, s svojimi talenti in to oblikujemo v  glasilo, ki ga potem z veseljem prebiramo in pokažemo tudi drugim.

Razmišljanja že več kot 20 let ob pomoči mentorjev pridno soustvarjamo otroci našega vzgojnega doma, čeprav živimo daleč od svoje družine, svojih domov in vsak s svojimi težavami in to zelo uspešno, kar dokazujejo številna priznanja in pohvale, ki jih dobivamo.

V torek smo šli na Festival talentov. Tam je bilo veliko otrok, iz različnih šol, tudi iz Hrvaške, Madžarske in Avstrije. Na razstavnem prostoru smo pripravili mizico in na njej razstavili nekaj zadnjih številk glasila, da so ga lahko obiskovalci malo prelistali. Talente pa smo otroci predstavljali na odru. Vsak je predstavljal svoje. Nekateri so peli, drugi plesali, igrali, pokazali kaj zmorejo, kaj so naslikali, kje so sodelovali in dosegli kakšne dosežke. Srednješolci so imeli stojnice z reklamnim materialom in predstavitvijo svojega dela. Pokazali pa so nam celo kako se naredi sladoled  z ledom v prahu.
Končno smo bili mi na vrsti. Imeli smo tremo, a nas je vzgojiteljica vzpodbujala in potem smo morali na oder. Ko smo stali na odru, je nekako šlo: Laura je povedala in predstavila, kako naše Razmišljanje nastaja in kaj v njem lahko najdemo. Lukaš in Ajla pa sta prebrala vsak en svoj odlomek iz glasila. Bilo je zanimivo, le vroče je bilo in trajalo je kar dolgo.

Laura, Ajla in Lukaš

Objavljeno: 21. junij 2016, od: Klavdija Paldauf
Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.