Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Igraj se z mano 2016

Igraj se z mano 2016

V petek, 20.5.2016 smo se udeležili 10. mednarodnega festivala »Igraj se z mano«, ki je potekal na mariborskem Trgu svobode. Festival je namenjen vključevanju otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami. Cilj je zgraditi močno in strpno družbo, ki bo odprta za raznolikost in vključenost vseh ljudi.

 

Na festivalu so potekale ustvarjalne delavnice, plesni nastopi, igre in animacije. Lukaš, Leon L., Sara in Zalo so sodelovali s plesnim nastopom in ustvarjalnimi delavnicami.

Mentorica: Natalija Majcen

V petek smo šli na festival v Maribor. Bilo je zelo zabavno, veliko iger in ustvarjalnih krožkov. Mi smo ustvarjali iz tulcev  in serviet. Čez nekaj časa smo šli na oder in odplesali dve plesni točki, levisice in tvist. Tam so pekli tudi palačinke in z Zalo sva se postavila v dolgo vrsto in na njih čakala pol ure. jedli smo palačinke in pica štručke. Zelo mi je bilo zabavno in z veseljem bi šel še enkrat.

Leon L.

Zjutraj smo se v šoli najprej slikali, potem pa smo šli v Maribor na festival. Najprej smo dolgo iskali parkirni prostor, ha ha, ha. Potem smo iskali informacijsko točko in našo stojnico. Ko smo končno vse našli, smo se razgledali naokrog. Zaželi smo si palačinke, a smo zelo dolgo čakali na njih. Imeli smo svojo stojnico, na kateri smo izdelovali. Po naši plesni točki smo se igrali še s klovnom in njegovimi pripomočki. Igrali smo tudi na lajno… Ta dan se mi je zdel SUPER :)

Zala G.

V petek smo Zala, jaz, Lukaš in Leon z vzgojiteljico Natalijo šli na festival v Maribor. Naša skupina je imela dve plesni točki, na stojnici pa smo izdelovali podstavke za svinčnike. Tam mi je bilo super.

Sara D.

 V petek na festivalu Igraj se z mano mi je bilo super. Bilo je veliko različnih delavnic. Na eni delavnici smo delali iz papirja. Jaz sem izdeloval velike tulipane in različne rože iz papirja. Ena punca mi je dala lepo modro rožo, ki je bila naparfumirana. Vsak dan jo lahko še vedno voham. Na naši delavnici smo delali škatlice za kulice in košarice iz časopisnega papirja. Imel sem se zelo lepo. Videli smo tudi klovna.  Zala in Leon sta se peljala ne enokolesnem kolesu. Na koncu smo pojedli še palačinke, na katere smo dolgo čakali in potem smo šli domov.

 Lukaš S.

Več fotografij v fotogaleriji: Festival Igraj se z mano

Objavljeno: 20. maj 2016, od: Klavdija Paldauf
Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.