Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Kulturni praznik v domu Veržej

Pesnik je vrtnar besed. Pesnik sadi in neguje besede. Besede zrastejo v pesmi. Odrasli poslušajo besede, ne da bi jih slišali. Pesnik pa je človek, ki ima posluh za besede.

Otroci pa so drugačni. Otroci se z besedami igrajo. Igra popravi pokvarjene besede. Igra s starih besed postrga rjo in jim povrne mladostni lesk. Igra porodi nove, nezaslišane, nezaslišano lepe besede.

Boris A. Novak

Kulturno obarvan popoldan smo preživeli v četrtek 4.2.2016. Fantje in punce so recitirali pesmi Franceta Prešerna, Borisa A. Novaka, Bine Štampe Žmavc. Toneta Pavčka in Janeza Menarta.

Potem so se skupine pomerile v kulturnem kvizu. Tokrat je bil posvečen naši slikarki Ivani Kobilci. V poznavanju njenega dela in življenja so prepričljivo zmagale punce iz 1. skupine. Punce so bile zmage izredno vesele, za nagrado pa so dobile košaro sadja in kup knjig.

Sledila je razglasitev najbolj izvirnih literarnih prispevkov našega januarskega literarnega natečaja. Izmed 19 prispevkov so bili izbrani Kasandra, Ajla, Karolina, Blaž, Žiga, Žan R. in Lukaš. Vsi sodelujoči so dobili sladko presenečenje, izbranci pa si bodo za nagrado ogledali še kino predstavo.

Objavljeno: 04. februar 2016, od: Klavdija Paldauf
Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.