Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Zavetišče Mala hiša

V decembru 2012 sta nas dve študentki — povabili na sodelovanje z njima in zavetiščem Mala hiša. Tako smo otroci in vzojitelji tri sobotne dopoldneva posvetili skrbi za živali ter skupaj s študentkama in vzojitelji obiskali zavetišče Mala hiša v Lukačevcih. Tam so nam najprej predastavili svoje delo, psičke in mucke, ki jih imajo v oskrbi ter opisali skrb za njih. Ker pa imajo zaposleni premalo rok, smo vsi skupaj lahko pocrkljali živalice, se z njimi igrali na travniku. Potem je vsak izmed nas dobil po enega psička v kratko oskrbo. Skupaj smo jih peljali na sprehod po vasi. Oboji smo bili zelo veseli družbe, tako živali, kot seveda otroci. Otroci so tako lahko prišli na svoj račun, saj nekateri izmed njih doma nimajo domačih živali, v Zavodu pa jih tudi ne moremo imeti. Izkazalo se je, da so čisto vsi otroci, ki so zavetišče obiskali, iz tega odnesli samo lepe spomine in si še želijo takšnih dogodivščin.

***

V zavod sta prišli dve študentki in nas otroke in vzgojitelje odpeljeli v zavetišče za živali. Tam so nam veliko povedali o prehrani in oskrbi živali. Imajo veliko psov in mačk. Najprej smo se s psički lahko igrali na travniku, potem pa smo vsak s svojim šli na sprehod. Meni je bila najbolj všeč mala rjavo-bela psička Beti, ki sem jo peljal na sprehod. A vse lepo hitro mine in tudi ta dan je hitro minil. Še dolgo pa se ga bom spominjal.

Dejan Nezman

***

V sobotom smo se z dvema dekletoma ter vzgojiteljico Stelo in vzgojiteljem Andrejem odpeljali v vas poleg Rakičana v zavetišče. Tam nas je čakala gospa, ki nam je razložila nekaj osnovnih pojmov, ki jih vsak lastnik, ki ima psa, mora vedeti. Nato smo se odpravili na kratek sprehod do tako imenovanega “ovinka” . Tam smo menjali pse in se odpravili nazaj v zavetišče. Ko smo se poslovili od psov, smo pozdravili  še mačke.
Ta ogled se mi je zdel odlična priložnost za še eno izkušnjo z živalmi, kar mi je res zelo všeč.

Damjan Kozel

Objavljeno: 17. december 2011, od: Klavdija Paldauf
Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.