Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej
Vzgojni dom Veržej - O Domu - Nagovor ravnatelja

Nagovor ravnatelja

Vzgojni dom v Veržeju deluje v sklopu enotne vzgojno-izobraževalne ustanove Osnovna šola Veržej. Nahaja se v eni najmanjših občin v Sloveniji, v Občini Veržej. Kraj leži na prleški strani reke Mure. Poleg vzgojnega doma se na istem dvorišču srečujejo še otroci vrtca in osnovne šole. Vzgojni dom je namenjen šoloobveznim otrokom s čustvenimi in vedenjskimi težavami iz vse Slovenije. Ti otroci so napoteni k nam v vzgojni program zaradi pisane palete vzrokov oziroma dejanj, zaradi katerih je bilo njihovo nadaljnje bivanje v domačem kraju zanje ogrožujoče. Obiskujejo osnovno šolo, kjer imajo organiziran pouk v lastnih oddelkih s prilagojenim izvajanjem. Nekateri izmed njih so vključen tudi v razrede, ki jih obiskujejo otroci iz šolskega okoliša.

Ravnatelj Borut Casar

Zavedamo se, da smo sooblikovalci odraščanja otrok. Želimo si predvsem, da postanemo in ostanemo dobri svetovalci, zaupni pomočniki in osebe, h katerim se otroci lahko vsak trenutek zatečejo po nasvet, pomoč ali zgolj razgovor. Tako starši kot otroci. Prav zaradi tega smo si pred časom izbrali misel, ki nas vodi v prihodnost: “Tu smo zato, da bi (ne samo nekoliko) bolje delali, kar delajo drugi! Tu smo zato, da storimo tisto, česar drugi ne morejo, ker nimajo zamisli, da se to da! Tu smo zato, da odpremo pot v prihodnost otrokom, ki pripadajo prihodnosti! Vse drugo ni vredno težav!”

Da bomo to vodilno misel lahko tudi uresničevali, pa je potrebno sodelovanje, zaupanje, strpnost in razumevanje vseh, ki se tukaj srečujemo. To so norme današnjega zahtevnega življenja in bivanja, ki je mnogo bolj razpršeno v svetovno razsežnost, kot pa je bilo še pred nekaj leti.

Vabim vas, da “prelistate” našo spletno stran in bolje spoznate naš vzgojni dom oziroma najdete tiste podatke, ki jih potrebujete.

prof, Borut Casar, ravnatelj

 

Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Hitri kontakt

Vaš e-naslov (obvezno)

Vaše sporočilo oz. vprašanje

Zaradi preprečevanja zlorab, prosim prepiši captcha v spodnji okvir:

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen in Kristjan Gomboc (vizualizacija.net).
Stran poganja Wordpress.