Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Kostanjev piknik 2017

Objavljeno: 10. oktober 2017, od: Klavdija Paldauf
Kostanjev piknik 2017

V torek 10.10. 2017 smo v zavodu imeli kostanjev piknik. Naša 4. skupina je bila organizator. Vzgojitelju Marjanu sem pomagal pripraviti ogenj. Tudi kostanje sem pekel. Imeli smo različne igre: vlečenje vrvi, prenašanje jajc, luščenje koruze, košarko in prenašanja vode. Najbolj všeč mi je bilo prenašanje jajc na žlici, ki smo jo morali imeti v ustih in vlečenje vrvi. Pojedli smo veliko kostanjev in jabolčno pito, […]

Vtisi iz Jamboree-ja na Finskem

Objavljeno: 24. september 2017, od: Klavdija Paldauf

18. septembra 2017 smo se Blaž, Kevin, Vanessa in jaz, skupaj z vzgojiteljico Klavdijo in vzgojiteljem Andrejem za en teden odpravili na Jamboree srečanje na Finsko.

Preberi celotno novico

Pohod po Krpanovi poti

Objavljeno: 21. september 2017, od: Klavdija Paldauf
Pohod po Krpanovi poti

V četrtek, dne 21.9.2017 smo se udeležili pohoda Martina Krpana, ki ga je organiziral Zavod za vzgojo in izobraževanje Logatec.

Pripravili so zanimiv pohod po okolici, ki so ga popestrili s postajami, na katerih so se odvijale razne naloge, ki so jih otroci in mladostniki morali reševati. Na postajah so sestavljali puzzle, skakali v daljino, lovili ribe, podirali keglje, žagali deblo, metali podkve, streljali v tarčo, sestavljali kobilo, zadevali premikajočo tarčo in vlekli kobilo za rep. Na koncu pohoda smo se še lahko izurili v hoji s hoduljami.

Preberi celotno novico

Vabilo na 1. roditeljski sestanek

Objavljeno: 10. september 2017, od: Klavdija Paldauf
Vabilo na 1. roditeljski sestanek

<= klik na vabilo

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Objavljeno: 28. avgust 2017, od: Klavdija Paldauf
Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Drage učenke in učenci!

Še nekaj dni in spet se bodo odprla šolska vrata. Vrnili se boste v vaš drugi dom, kjer vas že nestrpno pričakujejo vzgojitelji. Čas bo za pogovor o tem, kaj ste med počitnicami doživeli in kakšne načrte ste si zastavili za šolsko leto, ki je pred vami.

Šolska stavba in stavba zavoda med počitnicami nista samevali. Opravljala so se nujna vzdrževalna dela. Prostori bodo tako postali bolj prijetni in bodo prav gotovo tudi  pripomogli k večji motivaciji za uresničitev zastavljenih ciljev. Bivanje v zavodu vam nudi možnost in priložnost, da naberete novih izkušenj in znanj, sklenete pristna prijateljstva, da pri nas preživite najlepše in nepozabne  trenutke svojega življenja. Kdaj pa kdaj se bodo pojavile tudi težave. Te so del življenja. Pomagale vam bodo na poti dozorevanja in vstopanja v svet odraslih.  Težave boste lahko premagali, če boste zaupali staršem, učiteljem, vzgojiteljem ali  svetovalni službi. Želim vam, da hitro ujamete šolski ritem  in da se dobro počutite med nami.

Spoštovani starši!

V vzgojo in varstvo ste nam zaupali svojega otroka. Zaposleni se zavedamo, da otrokom ni lahko zapustiti okolja, ki so ga poznali. Prihaja do osebnostnih kriz, težav in domotožja. Naši vzgojitelji pomagajo otrokom, da prebrodijo tudi največje težave, seveda pa si pri tem želijo tudi vaše podpore in sodelovanja. Le z obojestranskim medsebojnim spoštovanjem in zaupanjem bo otrok premagal svoje težave ter postal samostojen, samozavesten, zadovoljen in srečen otrok.

Naj bo letošnje šolsko leto uspešno, polno prijetnih in nepozabnih dogodkov!

 

Marija Ferenc, ravnateljica

Preberi celotno novico

Začetek novega šolskega leta

Objavljeno: 22. avgust 2017, od: Klavdija Paldauf
Začetek novega šolskega leta

Poletje je spisalo svoje spomine… Upamo, da so polni lepih trenutkov z družino, prijatelji, da so vam prinesli nova spoznanja, veselje, smeh, zabavo, …

Sedaj pa vas čakajo spet šolske klopi, novi izzivi, nova spoznanja. Prvi šolski dan je petek, 1. septembra 2017. Na svidenje 31. avgusta 2017 na sprejemu.

Preberi celotno novico

Razmišljanja 2017

Objavljeno: 15. junij 2017, od: Klavdija Paldauf
Razmišljanja 2017

Spet vas čaka nova številka domskega glasila, če je slučajno nimate ali pa ste tiskano verzijo založili.

Prijetno branje!

Preberi celotno novico

Odpustnikom na pot

Objavljeno: 14. junij 2017, od: Klavdija Paldauf
Odpustnikom na pot

Dragi odpustniki!

So poti, ki jih je treba začeti in so poti, ki jih je treba zaključiti. Zdaj stojite na koncu ene poti in hkrati na začetku nove, kot takrat, ko ste prišli k nam.
Za vami je prehojena pot v Domu Veržej. Ni bilo enostavno – niti vstopiti, niti vztrajati! Bili so vzponi in padci, a verjamemo, da se je splačalo!
Preberi celotno novico

Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.