Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Državno tekmovanje v poznavanju del in življenja Josipa Jurčiča v Višnji Gori

Objavljeno: 22. maj 2019, od: Sašo Hladen
Državno tekmovanje v poznavanju del in življenja Josipa Jurčiča v Višnji Gori

V četrtek, 16. 5. 2019, smo se David, Matic, Dani, Larissa, Diana, Anamarija ter vzgojitelja Leon Vreča in Nina Nemec udeležili tradicionalnega Državnega tekmovanja v poznavanju dela in življenja Josipa Jurčiča v Višnji Gori, ki je organizirano v obliki 12 km dolgega pohoda od Jurčičeve domačije do Vzgojno izobraževalnega zavoda Višnja Gora. Na državno tekmovanje smo bili povabljeni otroci in mladostniki iz slovenskih Vzgojnih zavodov, Mladinskih domov, Stanovanjskih skupin, Prevzgojnega doma, ZGNL Ljubljana in CIRIUS-a Kamnik. Udeleženci smo se na poti ustavili na petih postajah, kjer smo predstavili veržejsko dramatizacijo Kozlovske sodbe, opravljali spretnostne naloge in preizkušali znanje poznavanja travniških rastlin. Na tekmovanju smo dosegli 5. mesto. Po kosilu smo sodelovali tudi na prireditvi Višnja Gora ima talent, kjer je Anamarija zapela Deamons od Imagine Dragons. Druženje v Višnji Gori smo zaključili z ogledom tamkajšnje stanovanjske skupine, kamor nas je povabil Matic, naš bivši mladostnik iz 5. skupine. Preživeli smo lep in nepozaben dan v čudovitem okolju in prijetni gostoljubnosti organizatorjev.

Povezava do fotogalerije -> TUKAJ!

Zapisal: Leon Vreča

Preberi celotno novico

Maraton treh src 2019

Objavljeno: 18. maj 2019, od: Klavdija Paldauf

Cel maj sem se pripravljala na maratonski tek. Vsak dan nekaj vaj in teka, da sem dobila kondicijo. V soboto, 18. maja 2019 smo se z vzgojiteljem Primožem in vzgojiteljico Nastjo odpravili v Radence. Najprej me je čakalo darilo, majica, torbica in pijača, ki sem ga dobila. V Radencih smo morali parkirati malo vstran in se peš odpraviti do starta. Že od daleč smo slišali glasbo, […]

Pohod ob Muri

Objavljeno: 03. april 2019, od: Klavdija Paldauf
Pohod ob Muri

Pomlad je v Enoti Dom tudi čas pohodov. V sredo, 3.4.2019 smo organizirali spomladanski pohod skupin po okolici Mure. Lepo sončno vreme je bilo ravno pravo za to, da smo otroci in vzgojitelji opravili približno 10 km pot po naši okolici. Pri tem smo imeli še eno posebno nalogo – napisati pesem o Muri.

Preberi celotno novico

Formativno spremljanje kot podpora učencem s POSEBNIMI POTREBAMI

Objavljeno: 29. marec 2019, od: Klavdija Paldauf
Formativno spremljanje kot podpora učencem s POSEBNIMI POTREBAMI

V Enoti dom že dobra tri leta vzgojitelji uvajamo načela formativnega spremljanja. V razvojno nalogo smo se vključili prvi med vzgojnimi zavodi. Dokazujemo, da se da na tak način delati tudi z otroci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami/ težavami.  Dve naši kolegici so sodelovali tudi pri izdaji priročnika za strokovne delavce: Formativno spremljanje kot podpora učencem s POSEBNIMI POTREBAMI. 

V priročniku je opisano, kako s formativnim spremljanjem učinkovito podpremo različne otroke in mladostnike s posebnimi potrebami.

Preberi celotno novico

Dan odprtih vrat Enote Dom

Objavljeno: 25. januar 2019, od: Klavdija Paldauf
Dan odprtih vrat Enote Dom

Strokovno javnost in zainteresirane posameznike smo povabili v prostore Vzgojnega doma Veržej (OŠ Veržej, Enota Dom) 25. januarja 2019 ob 8,30 uri, kjer smo pripravili Dan odprtih vrat.

Poleg predstavitev naše ustanove in strokovnega dela pri nas, je strokovno predavanje pripravil tudi dr. Mitja Krajnčana iz Pedagoške fakultete Koper. Sledilo je druženje in spoznavanje konkretnega dela v skupinah, saj so se obiskovalci lahko vključili med otroke in vzgojitelje in  pobližje spoznali naše delo.

Preberi celotno novico

Državno tekmovanje v strelastiki 2019

Objavljeno: 17. januar 2019, od: Klavdija Paldauf

V četrtek, 17. januarja smo se udeležili tekmovanja v strelastiki. Tekmovanje je organiziral Vzgojni zavod Kranj. Naš zavod so zastopali Rok, Kim in Lara. Vsi trije so se športno borili in dosegli soliden rezultat, ki pa jih na žalost ni popeljal v četrtfinale. Rok, Kim in Lara so premagali vsaj tri od sedmih nasprotnikov, kar ni slabo. Zahvaliti se moram organizatorju, saj je bilo tekmovanje dobro organizirano. […]

Praznično voščilo

Objavljeno: 21. december 2018, od: Klavdija Paldauf
Praznično voščilo

Naj bodo prihajajoči praznični dnevi polni upanja,
trenutkov sreče, veselja, miru in zadovoljstva,
posuti z drobnimi pozornostmi in dobrimi željami.

Srečno 2019!

Preberi celotno novico

Dan odprtih vrat Stanovanjske skupine Veržej

Objavljeno: 01. december 2018, od: Klavdija Paldauf
Dan odprtih vrat Stanovanjske skupine Veržej

»Korak k nam«

»Na Zemlji veliko ljudi živi,
v vsaki vasici par hišic leži.
Pri Muri pa bela hiša stoji,
v njej stanovanjska skupina Veržej živi.«
(otroci SSV)

Stanovanjska skupina Veržej je odprla svoja vrata.

Preberi celotno novico

Ponedeljki s psičko Elli

Objavljeno: 05. november 2018, od: Klavdija Paldauf
Ponedeljki s psičko Elli

Ne pravijo zastonj, da je pes človekov najboljši prijatelj. Seveda tega ne mislimo dobesedno, a v tej misli se skriva veliko resnice. Živali igrajo v našem življenju pomembno vlogo, nas spremljajo, nam na svoj način prisluhnejo, nudijo nam toplino in nas obenem naučijo sprejemanja odgovornosti. Sprejmejo nas takšne kot smo, z vsemi našimi posebnostmi in pomanjkljivostmi. Psa prav nič ne zanima, ali smo dobili negativno oceno. Zaradi nje nas ne obsoja, k nam se stisne enako kot takrat, ko smo ocenjeni z odlično. Preberi celotno novico

Zahvala za medgeneracijsko sodelovanje

Objavljeno: 20. oktober 2018, od: Klavdija Paldauf
Zahvala za medgeneracijsko sodelovanje

Medgeneracijsko sodelovanje otrok Vzgojnega doma Veržej in starostnikov, ki bivajo v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni zelo uspešno poteka že vrsto let. Otroci in starostniki v medsebojnem sodelovanju skrbijo in dvigajo kakovost življenja drug drugemu.
Za večletno sodelovanje smo v oktobru 2018 prejeli zahvalo Doma starejših občanov Gornja Radgona.

Preberi celotno novico

Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.