Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Zahvala za medgeneracijsko sodelovanje

Objavljeno: 20. oktober 2018, od: Klavdija Paldauf
Zahvala za medgeneracijsko sodelovanje

Medgeneracijsko sodelovanje otrok Vzgojnega doma Veržej in starostnikov, ki bivajo v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni zelo uspešno poteka že vrsto let. Otroci in starostniki v medsebojnem sodelovanju skrbijo in dvigajo kakovost življenja drug drugemu.
Za večletno sodelovanje smo v oktobru 2018 prejeli zahvalo Doma starejših občanov Gornja Radgona.

Preberi celotno novico

Kostanjev piknik 2018

Objavljeno: 03. oktober 2018, od: Klavdija Paldauf
Kostanjev piknik 2018

Mladostniki in vzgojitelji smo se zbrali 27. septembra na našem tradicionalnem kostanjevem pikniku. Dobra volja (te nikoli ne zmanjka), super organizacija  (hvala 4. skupini), vesele igre (vsaka skupina je pripravila po eno) ter jesenske dobrote (kostanji, pajani krüh in jabolčna pita) so bili razlog, da smo preživeli čudovit jesenski popoldan.

Preberi celotno novico

Miholov sejem 2018

Objavljeno: 30. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Miholov sejem 2018

V nedeljo, 30. septembra 2018 je na dvorišču Centra DUO v Veržeju potekal 7. Miholov sejem, na katerem so se predstavile različne rokodelske dejavnosti, lokalna kulinarika ter dejavnosti posameznih društev in skupin.

Tam se je predstavljala tudi naša Enota Dom. Otroci so na stojnici ponujali doma pripravljeno vodo z okusom mete in limone ter “pajani krüh” – na ognju popečen kruh, ki ga namažemo s česnom in zaseko.

Preberi celotno novico

Raziskovalna nedelja

Objavljeno: 29. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Raziskovalna nedelja

Nedelja je bil prav poseben dan. Andriy, Klemen in Gašper smo z vzgojiteljem Borisom šli na izlet s kolesi. Poimenovali smo ga raziskovalna nedelja. Popoldan je minil hitro in zanimivo.

Preberi celotno novico

Pohod na Jeruzalem

Objavljeno: 27. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Pohod na Jeruzalem

Spet se je v naših krajih pokazala jesen. Grozdje je dozorelo, drevje se počasi barva v jesenske barve. Te dni pa nam je bilo tudi vreme naklonjeno s toplimi in prijetni temperaturami, zato smo 27. septembra izkoristili za naš tradicionalni jesenski pohod na Jeruzalem. Otroci in vzgojitelji smo se med vinogradi povzpeli na vrh hriba, kjer nas je najprej dočakal čudovit pogled na okolico ter zaslužena malica.

Preberi celotno novico

Krpanov pohod 2018

Objavljeno: 20. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Krpanov pohod 2018

20. septembra 2018 so se mladostniki skupaj z vzgojiteljema Primožem in Branko udeležili Pohoda po Krpanovi poti, ki ga organizira Zavod za vzgojo in izobraževanje Logatec, kjer se mladi iz slovenskih zavodov podajo na pot, ki jo je nekdaj prehodil tudi Martin Krpan. Preberi celotno novico

Preživetje v divjini občine Razkrižje

Objavljeno: 09. avgust 2018, od: Klavdija Paldauf
Preživetje v divjini občine Razkrižje

9. 8. 2018, smo Domen, Andriy, vzgojitelj Uroš in vzgojitelj Leon doživeli zelo zanimiv, pester, zabaven in poučen dan v občini Razkrižje. Imeli smo dan preživetja v divjini občine Razkrižje.

Preberi celotno novico

Znamenitosti Pomurja 3. del

Objavljeno: 08. avgust 2018, od: Klavdija Paldauf
Znamenitosti Pomurja 3. del

Fantje v Stanovanjski skupini Dokležovje so nadaljevali projekt še v tretjem delu od 6. do 8.8.2018. Kulturne, zgodovinske in naravne znamenitosti so spoznavali v Veliki Polani z okolico in ob reki Muri. V Veliki Polani so spoznali življenje štorkelj, obiskali mini zoo ter domačijo Miška Krajnca. Naslednji dan so nadaljevali ob reki Muri, kjer so spoznali “büjranje”, se vozili z brodom in ugotovili, kakšno je bilo nekdanje prekmursko kmečko življenje. Na koncu pa so se preizkusili še v izdelovanju opek na stari način.

Preberi celotno novico

Kulturno ustvarjalni projekt

Objavljeno: 06. avgust 2018, od: Klavdija Paldauf
Kulturno ustvarjalni projekt

Larisa, Ana Marija, Daniel in Alex smo preživeli prav zanimive projektne dni od 4. do 6. avgusta 2018 ob spoznavanju kulture in ustvarjanju v navari.

Preberi celotno novico

Počitniški potepuhi

Objavljeno: 03. avgust 2018, od: Klavdija Paldauf
Počitniški potepuhi

Počitniški potepuhi smo bili Ana, David, Alex ter Danijel in smo se v času od 1. do 3. avgust 2018 z vzgojiteljicama Darinko in Zoro potepali po pomurskih krajih in preživljali zanimive dni.

Preberi celotno novico

Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.