Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Raziskovalna nedelja

Nedelja je bil prav poseben dan. Andriy, Klemen in Gašper smo z vzgojiteljem Borisom šli na izlet s kolesi. Poimenovali smo ga raziskovalna nedelja. Popoldan je minil hitro in zanimivo.

Raziskovalna nedelja (2)Najprej smo kolesarili do igrišča, potem pa proti avtocesti ob nasipu. Na poti je Klemen stokal, da potrebuje vodo. Ko smo prišli do avtoceste smo se dogovorili, kaka bo pot nazaj – enaka ali drugačna. Odločili smo se, da gremo skozi gozd. Ker nismo vedeli, katera pot je prava, smo šli kar po prvi poti. Na tleh je ležalo veliko zlomljenih vej. Potem pa smo prišli do podrtih dreves in smo si čez njih kolesa morali podajati. Prečkali smo betonski mostiček in zašli v blato. Kmalu smo prišli do mrtvice reke Mure. Tam smo se ustavili in malo raziskovali. Našli smo prav lepi prostor, kjer smo se spočili. Pot smo nadaljevali po cesti in kmalu spet zavili v gozd. Daleč nismo prišli, ker je spet bilo veliko podrtih dreves. Učitelja smo prepričali, da še malo ostanemo, čeprav je bilo tam veliko blata, tudi blatna jama. Opazili smo, da je tam veliko žabic. Začeli smo jih loviti in jih božati. Med plezanjem po podrtih drevesih smo se veliko pogovarjali, se šalili, lovili žabice, se slikali, delali selfije… Pri hiški ob reki Muri smo si odpočili, metali kamenčke v vodo, se zabavali. Pot smo nadaljevali po skrivni potki do mlina na Muri in potem nazaj do zavoda.

Meni se je ta pustolovščina zdela zanimiva, prav tako kot mojim vrstnikom.

Gašper S.

Raziskovalna nedelja (8)

V nedeljo, 30.9.2018 smo se popoldne odpravili malo kolesarit. Šli smo na nasip in pri avtocesti sem bil zelo žejen. Šli smo v gozd, ki mu jaz pravim kar »džungla« in smo raziskovali, plezali, metali kamne v vodo in lovili žabe. Vzgojitelj Boris je moj šef, jaz sem voditelj, moj namestnik pa je Gašper. Naredili smo kar 22 km in kmalu gremo spet na kolo.

Klemen S.

 

 

Raziskovalna nedelja (4)V nedeljo smo šli na kolesarski izlet proti nasipu in avtocesti. Peljali smo se v gozd, kjer smo šli čez koprive in debla. V drugem gozdu smo videli hiško in črpalko. Tam smo pili vodo. Nadaljevali smo do otočka, kjer je bilo veliko kamenčkov. Z njim i smo metali »žabice« in tekmovali, kdo vrže kamen tako, da najmanj pljusne naokrog. Na poti nazaj smo opazili še eno pot, ki smo ji sledili. Tam so bile velike in majhne žabe, ki so jih ujeli. Prvič sem v svojem življenju držal žabo v roki.

Andriy H.

 

 

 

Fotogalerija: Raziskovalna nedelja

 

Objavljeno: 29. september 2018, od: Klavdija Paldauf
Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.