Osnovna šola Veržej Vrtec Veržej Vzgojni dom Veržej

Državno tekmovanje v strelastiki 2019

V četrtek, 17. januarja smo se udeležili tekmovanja v strelastiki. Tekmovanje je organiziral Vzgojni zavod Kranj. Naš zavod so zastopali Rok, Kim in Lara. Vsi trije so se športno borili in dosegli soliden rezultat, ki pa jih na žalost ni popeljal v četrtfinale. Rok, Kim in Lara so premagali vsaj tri od sedmih nasprotnikov, kar ni slabo.

Zahvaliti se moram organizatorju, saj je bilo tekmovanje dobro organizirano. Celoten čas tekmovanja se je nekaj dogajalo tako, da nam ni bilo dolgčas.

 V četrtek smo se jaz, Lara in Rok zgodaj zjutraj odpravili na državno tekmovanje v strelastiki. Zbudili smo se ob šesti uri, pojedli zajtrk in se odpravili proti Kranju, kjer je potekalo tekmovanje. Vozili smo se približno dve uri. Med potjo smo opazovali sončni vzhod in se pogovarjali. Po prihodu v Kranj, smo najprej pojedli sendvič, ki smo ga dobili. Kakšno uro smo morali čakati, da so prišli še tekmovalci in skupine iz drugih zavodov. Vseh skupaj je bilo kar veliko. Odšli smo v prostor, kjer je tekmovanje potekalo. Tam so nas najprej predstavili in povedali v kateri skupini smo. Tekmovalci smo bili razporejeni v tri skupine. V skupini A je tekmovala Lara, v skupini B je bil Rok in v skupini C sem bila jaz. Okoli enajste ure smo začeli z tekmovanjem, ki je trajalo do trinajste ure. Potem smo odšli na kosilo. Za kosilo smo jedli pico. Po kosilu so se med seboj pomerili še najboljši iz vsake skupine. Na koncu pa še finalista, ki sta bila res zelo dobra. Če si hotel, si se lahko pomeril še v hitrostni strelastiki. Na koncu so razglasili zmagovalce in podelili nagrade. Dan je šel hitro h koncu in okoli 15.ure smo se odpravili iz Kranja. Ob pol petih smo se vrnili v zavod. Vsi smo se zelo zabavali in nasmejali. Bila je zanimiva in prijetna izkušnja.

 Kim J.

 

Objavljeno: 17. januar 2019, od: Klavdija Paldauf
Izjava o zasebnosti: Podatki in slike na spletni strani so izključna last Vzgojnega doma Veržej, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih oseb. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela v Vzgojnem domu Veržej. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ne sme pa se jih obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih. Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o zbiranju in varstvu osebnih podatkov na področju osnovnošolskega izobraževanja.

Kontaktni podatki:

Osnovna šola Veržej
Enota Dom (Vzgojni dom Veržej)
Puščenjakova 7
9241 Veržej

Tel./fax:
(02) 587 16 54 (pisarne)
(02) 587 16 66 (Dom)
e-pošta: viz.verzej@guest.arnes.si
e-naslov: http://www.vzgojni-zavod-verzej.si/

Dežurna številka Vzgojnega Doma:
051/ 655 – 039

Izdelava spletne strani:

Sašo Hladen
Stran poganja Wordpress.