Ker nas korona še vedno omejuje, smo letošnjo obeležitev kulturnega praznika morali oblikovati malo drugače. Vsaka skupina je v svojem mehurčku obeležila kulturo in kulturni praznik tokrat z virtualnimi pripomočki. 
 
V uvodu smo najprej prebrali nekaj o kulturi in njenem pomenu. Kaj je za koga kultura, vsak sam najbolje ve, zato smo tudi otroke in mladostnike vprašali, kaj za njih pomeni kultura. Njihovi odgovori so bili zelo različni in zanimivi. Sledil je ogled kratek video posnetka o pop kulturi v korona času. 
Drugi del popoldneva je bil namenjen kvizu o Prešernu. Najprej smo z zanimivo animacijo življenjske zgodbe o Prešernu osvežili znanje o našem največjem pesniku. Temu je potem sledil kviz, ki pa je bil namenjen bolj igri kot tekmovanju. Kljub vsemu smo ugotovili, da so naši otroci in mladostniki pri poznavanju Prešerna zelo dobri, ker so imeli le malo napačnih odgovorov. 
Za zaključek kulturnega popoldneva smo si nato ogledali bolj moderno verzijo Povodnega moža, ki so ga igrali mladostniki ene izmed slovenskih gimnazij. Zgodba je postavljena v čas šolskih plesov in druženja mladih. V njej se prepleta jezik mladih in Prešernov jezik, vse skupaj pa je začinjeno z malce mladostniškega humorja. 
 
Dostopnost