Tudi letošnje leto so otroci sodelovali v čebelarskem krožku, se učili o čebelah, skrbi za njih in za čebelnjak ter o pomenu čebel za človeštvo. Poleg dela v in okrog čebelnjaka pa je potrebno tudi teoretično znanje. V znanju o tem se vsako leto slovenski čebelarski krožki pomerijo tudi na državnem tekmovanju. 
Patrik, Kevin in Niki so se skupaj z mentorico Marijo Balažic vse leto podrobno pripravljali na državno tekmovanje. Tega je Čebelarska zveza Slovenije organizirala 7. maja 2022 v Mariboru. Letošnje tekmovanje je bilo že 44. Tekmovanje mladih čebelarjev. 

Naši mladi čebelarji so se odlično odrezali, saj sta Patrik in Niki bila druga med zlatimi dosežki. Kevin je dobil srebrno priznanje, a mu je do zlatega manjkala le ena točka.

Vsem trem in njihovi mentorici ISKRENO ČESTITAMO !

Prispevek o samem tekmovanju kot tudi o svetovnem dnevu čebel, ki ga praznujemo 20. maja si lahko ogledamo tudi v Kmetijski oddaji RTV SLO, ki je bila na sporedu 22. maja 2022. V prispevku je o čebelarjenju in tekmovanju spregovoril tudi naš “zlati krožkar” Patrik. Prispevek je od 32,45 minute naprej. 
 
Dostopnost