V četrtek 22. septembra 2022 smo se ob 7.uri zjutraj s kombijem odpravili na Krpanovo pot v Logatec. Vozili smo se dve uri. Tam smo potem dobili mapo z nalogami in zemljevidom. Pogostili so nas z rogljički in vročim čajem.

Prvi dve nalogi smo opravili v zavodu, naslednjih devet pa na poti. Na pohodu smo bili kar iznajdljivi in premišljeni, čeprav smo vmes iskali, katera pot je prava. Vse naloge smo opravili uspešno. Pri eni smo celo postavili rekord, saj smo podrli največ kijev in tako dosegli 26 točk od 30. Skoraj proti koncu poti se je nekdo poigral z nami in nam obrnil puščico, ki je označevala pot. Posledica tega je bila, da smo odtavali v napačno smer. Ker smo bili zadnji na poti in smo že zelo zamujali, nas je eden od logaških vzgojiteljev prišel iskat s kombijem in nas odpeljal še do zadnjih nalog ter do zavoda.

Najbolj mi je bila všeč naloga v kateri smo podirali keglje. Ko smo prispeli na cilj so nas tam že čakali hamburgerji.

Dan se je zaključil s podelitvijo priznanj. Kljub vsemu, kar se nam je na poti zgodilo, smo osvojili 2. mesto. Tega smo bili zelo veseli in smo ponosno prevzeli pokal, ki ga hranimo v skupini.

Žan P.

Fotografije >>> Krpanova pot 2022

Dostopnost