Nekateri otroci med počitnicami niso doma. Letos so med počitnicami imeli številne različne dejavnosti, da so si popestrili zimske dni: ustvarjanje iz gline, šivanje, drsanje, obisk kina, družabne igre, skrb za živali in še kaj…

To so nam povedali otroci…

Te počitnice, ki sem jih preživela v zavodu, sploh niso bile slabe. Poleg vsakdanjih obveznosti smo se veliko zabavali in bili aktivni. Šli smo tudi v kino in na drsanje.

Polona

Zelo rad se drsam in zato sem užival na drsanju, čeprav je bilo zelo mrzlo. Padel sem samo enkrat. Govorili smo si vice, tekmovali, kdo naredi več krogov in kdo zadene drevo s kepo. Z Viktorjem sem tekmoval, kdo bo prvi.

Jasmin

Med počitnicami mi je bilo všeč, ker smo se šli drsat, bili v telovadnici in na sprehodu. Imeli smo se fajn. Igrali smo tudi družabne igre in izdelovali iz gline. Šli smo tudi v kino, kjer smo si ogledali Obutega mačka in jedli kokice. Obiskali smo tudi knjižnico. Enkrat smo imeli tudi filmski večer.

Žan

Nisem si mislil, da bom tako preživel počitnice. V torek smo šli v kino. Super je bilo, ker smo si lahko kupili še kokice. Nekateri so polovico kokic pojedli še pred začetkom filma, jaz pa sem počakal na začetek filma in jih jedel med filmom. Sedel sem v tretji vrsti. Ogledali smo si film Obuti maček: Zadnja želja. Po obisku v kinu, smo dobili karto za WOOP. Fino smo se imeli tudi v četrtek, ko smo se šli drsat.
Te počitnice so bile fajn, ker smo se družili s prijatelji, ampak še raje bi bil doma.

Viktor

Te počitnice sem preživela v zavodu. Vesela sem, da smo šli v kino in da smo se drsali z vzgojiteljico Nives. Z vzgojiteljico Leo sem se naučila šivati zapestnice. Trudila sem se, da sem se razumela z vsemi, še posebej s Polono in da nisem imela kazni. Skupaj smo šli vsak dan k našim mucam. Veliko smo se družili, včasih tudi malo skregali.
Nisem vesela, da sem bila v zavodu, ker bi rajši bila v naši stanovanjski skupini. Drugače pa je bilo vse fajn. Svoje delo sem naredila dobro in tudi pri učnem delu sem bila zbrana.

Janeli

 

O počitnicah zavodskih otrok govori tudi prispevek RTV Slovenija. 
https://365.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174933001

 

Dostopnost